Terefere

2016\02\29

Kezdődik egy új hét.

dedededededede.jpg   

 

Kezdődik az új hét. Sokak számára nagyon fontos hét. Négy évig lehet nagykanállal enni a forró húsos fazék tartalmát. Már nem kell udvariaskodni az üzletben, ahova közönséges halandóként úgy sem járna. Nem kell az emberekre mosolyogni, hisz négy évig úgy sem fog velük találkozni. Nyűg lesz ugyan a parlamentbe bejárni, de a büfé olcsó.

  Tegnap pár városon keresztül utazva a billboardfelhőt nézegetve feltűnt valami. A Smernek szinte nincsenek billboardjai. Mutatóban van pár, de a számuk elenyésző. Egy párt azonban kenterbe veri a többit. A MOST minket megmentő Bugár féle gittegylet. Szinte mindenhol ott vannak. A parlament garázsa feletti óriásbillboardtól kezdve egész a kis billboardokig. Úgy néz ki, hogy Bugárék talicskával tolják a pénzt kampánystábjuk irodájába. Utánna Matovic, majd a KDH jön. Matovicnak van pénze bőven, hisz pártja kongresszusát a vendégekkel együtt letudhatja egy étterem nagyobb asztalánál. Ezért a szavazatokért kapott  pénzen sok billboard leehet. Bugár meg úgy néz ki, hogy még mindig eladható márkanév. Ezért lenne kutyakötelessége kormányon lenni? Ha annyira aggódna értünk, akkor tíz év kormányzása után nem  lennének a magyarok lakta régiók a legnyomorúságossabbak. MOST majd másképp lesz. MOST miért higgyek neki? Már volt úgy, hogy hittem, de nem volt meg a politikai akarat. MOST meglesz?

Talán a választásokon kívül Szlovákiát más természeti katasztrófa nem éri ezen a héten.

elmélkedések

2016\02\27

Jön a Pool.

UEFA kupa nyolcaddöntő.

   liverpool-vs-man-utd.jpg

    A tegnapi sorsolás összehozta két ősi riválist. Nyugodtan lehet mondani, hogy a két klub kapcsolata túlmegy már a rivalizáláson, és gyűlöletbe csapott át. Ehhez nagymértékben járult hozzá a 70-es évek gazdasági válsága által kirobbantott kikötő háború, amikor is a Manchester Ship Canal kikötői cég elvitte az üzleteit  Liverpoolból. Ennek eredményeként a liverpooli kikötőket bekellett zárni, ami hatalmas nyomort hozott a városra. A gazdasági tényezőkön kívül a rivalitást fokozta, hogy a Liverpool a 80-as 90-es években élte fénykorát, míg a United  90-es évek közepétől. A két klub közötti mérges kapcsolatot jelzi, hogy az utolsó átigazolás közöttük 1964-ben volt, amikor a Liverpool leigazolta Phil Chrisnaallt a Unitedból. A United a Liverpooltól utoljára 1938-ban igazolt. Gabriel Heinze tárgyalt utoljára  a Liverpoollal, de a United nem adta el nekik. Így Heinze  a Realhoz igazolt.

   Mára mivel ez a két klub, a legsikeresebb, a legnépszerűbb, a legpatinásabb az országban, így az angol kultúra részei is, szorosan összefonódva Angliával és az ország sporttörténetével.

 Mindkét csapat jelenleg csak árnyéka a régi énjének. A united az 5. a Premier Leagueben, a Liverpool a 8.. Három pont van közöttük. A csapatokat eléggé sújtják a sérülések, így biztos, hogy nem állhatnak majd fel teljes erőben. A szurkolóik azonban igen. Az Anfield Roadon és az Old Traaffordon is teltház lesz, és pokoli hangulat.

Glory  glory UNITED!!!!!

Sport

2016\02\22

Ma újabb FA kupa meccs.

Shrewsbury Town FC : Manchester United

        hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.png

       Ma egy újabb FA kupa meccs. A Shrewbury Town FC ellen. Az ellenfél a Liga 1.- ben játszik, amely az angol harmadik osztály. A huszonnégy tagú mezőnyben 31 forduló után a 21., tehát kieső helyen vannak. A stadionjukban, a Greenhous Meadowban az utóbbi két hazai meccsüket elveszítették. Viszont az utóbbi két idegenbeli meccseiken négy pontot összeszedtek. A Greenhous Meadow egy klasszikus angol stadion, nem egész 10000 néző befogadására alkalmas. A hangulat pokoli benne.

   A United a sok sérülés ellenére is magasan esélyes. Jobban mondva a továbbjutás kötelező. Van Gaalnak a rúdja laasan kezd kifordulni az Old Traffordról, tehát a csapatnak mögé kell állni, és győzni kell. A hétközi UEFA kupa teljesítmény nem hiszem, hogy elég lesz. A hazaiak vért fognak izzadni, és a címerükből ismert oroszlánokként fognak küzdeni. 

Ennek ellenére Glory glory Man United !!!!!!

               

  

 

 

 

 

 

Sport

2016\02\21

Jelképek.

Kockás ing.

      Ma egy kicsit később keltem, mert az éjjel Mel Gibson egy régi filmjét, a Rettenthetetlent néztem. Megérte. A reggeli tea mellett, a hiradásokat olvasva nagyon tetszik egy dolog. A magyarországi tanárok "szélmalomharcának"  jelképei. Ugye Balog miniszter úr biciklijétől kezdve, az esernyőn át a kockás ingig. A kockás ing.

cms419_french_navy_combo_1-800x800.jpg

 

      A regnáló hatalom valamelyik potentátjának "aranyköpése" elindította a lavinát. Jelképek, szimbólumok mindig is voltak. A rózsák háborújától kezdve egész a Stones kiöltött nyelvéig. Magyarországon ez utoljára a Piramis körüli őrületben jelent meg fehér ing formájában. Fehér paraszt ing formájában. Most meg itt a kockás. Nagyon tetszik, és szurkolok, hogy a tévékben kockás ingekben  megjelenő Fidesz honatyákhoz a tartalma is eljusson. Szép napot mindenkinek!

elmélkedések

süti beállítások módosítása