Mit gondoljak Bugárról?

bugar.jpg

 

  

   Gondban vagyok. Próbálom minden politikusról elhinni, hogy tényleg nekem akar jót. Bugárnak is elhiszem. Annak ellenére, hogy fogalmazódnak bennem a kérdések, hogy miért épp ez a helyzet lenne nekem jó?

Voltak ugye a választások. Az eredmény ismert. Nekem jó a mai helyzet, mert Bugár kutya kötelessége volt mindent megtenni, hogy ne a szélsőségek kerüljenek hatalomra egy esetleges előre hozott választásokon. Majd még azt is hozzá tette, hogy 6% birtokában ennyire volt képes. Ez volt a választások után. Jön a kérdésem. Kutya kötelességei nem voltak a választások előtt is? Felém, a felvidéki magyar felé. Például tárgyalni az MKP-val. Mert ahogy Szlovákia minden polgára felé a választások után kötelességei lettek, úgy a választások előtt felénk, felvidéki magyarok felé is voltak. A választások előtt. Nem a médiákon keresztül üzengetni, hanem megegyezni. Érdekes, Dankóval a választások előtt szinte kizárták, hogy koalícióra lépjenek. Mi történt a választások után? Még huggyozni is együtt járnak vele. Berényi leprás lett volna? Mennyivel más lett volna a kép, ha tavaly ősszel kijelölik a tárgyaló csoportokat, akik nagyfokú kompromisszum készséggel nyélbe ütötték volna az együttmúködést. Talán a felvidéki magyarság szavazási kedve is nagyobb lett volna. De, kár már a tavalyi havat siratni.

    Kormány. Kormányprogram. Érdekes, hogy a fából vaskarika "nehogyKotleba" gúnykoalíció kormánya könnyebben, gyosabban született meg, mint Fico egyszinű kormánya négy évvel ezelőtt. Az is érdekes, hogy a kormányprogram is estéről reggelre elkészült, és gyorsabban lett elfogadva, mint négy évvel ezelőtt. Az Ördög mondatja velem, hogy a gúnykoalíció készhez ült az asztalhoz.

      Eddig még mindig nagyon jó nekem, és Bugárnak tapsolok. A kormány dolgozik, hisz a folytonosság kormánya. A parlament csinálja a fesztivált, hisz a nagy dolgok Szlovákiában nem ott történnek. A kormány eggyes tagjai pedig ugyanúgy lopnak, mint eddig. Arroganciájuk akkora, hogy nem is titkolják. A látszatát sem keltik, hogy becsületesek, etikusak. Azokat a réseket használják ki, amelyeket ők akadályoztak meg betömni előző négy éves regnálásuk alatt. Tehát törvényt nem sértenek. Nem értem, hogy a tapasztalt politikus Bugár miért asszisztál Kalináknak. Nem tudom, hogy Kalinák bűnös-e, vagy ártatlan. Azt viszont tudom, hogy mesésen gazdag, hogy tönkre kereste magát nyolc év regnálása alatt. Miért? Hogyan? Többszörösét keresi a minisztériumon kívül, mint munkaidőben, mikor értem kellene neki dolgozni. Törvényes ez? Na majd Kalinák kivizsgálja. ITT VAN A BAJOM. Mindenkivel, aki palira vesz engem. Zoltánnak hívnak. És jön a kérdés. Mit gondoljak Bugárról? Jó nekem, hogy ott van, ahol van? Ma a pápánál járt puszipajtásával. Míg ők ott voltak, addig a parlament másik elnökhelyettese, Nicolsonova, sajtótájékoztatón ismertette, hogy Ficóék hogyan csapolják az uniós alapokat. A környzetvédelmen keresztül. Lesz Bugárnak bátorsága, hogy miniszterén keresztül fényt derítsen az igzságra, és a rendőrséggel együtt működjön? Nem a Kalinák által irányított rendőrséggel.