Jön a Pool.

UEFA kupa nyolcaddöntő.

   liverpool-vs-man-utd.jpg

    A tegnapi sorsolás összehozta két ősi riválist. Nyugodtan lehet mondani, hogy a két klub kapcsolata túlmegy már a rivalizáláson, és gyűlöletbe csapott át. Ehhez nagymértékben járult hozzá a 70-es évek gazdasági válsága által kirobbantott kikötő háború, amikor is a Manchester Ship Canal kikötői cég elvitte az üzleteit  Liverpoolból. Ennek eredményeként a liverpooli kikötőket bekellett zárni, ami hatalmas nyomort hozott a városra. A gazdasági tényezőkön kívül a rivalitást fokozta, hogy a Liverpool a 80-as 90-es években élte fénykorát, míg a United  90-es évek közepétől. A két klub közötti mérges kapcsolatot jelzi, hogy az utolsó átigazolás közöttük 1964-ben volt, amikor a Liverpool leigazolta Phil Chrisnaallt a Unitedból. A United a Liverpooltól utoljára 1938-ban igazolt. Gabriel Heinze tárgyalt utoljára  a Liverpoollal, de a United nem adta el nekik. Így Heinze  a Realhoz igazolt.

   Mára mivel ez a két klub, a legsikeresebb, a legnépszerűbb, a legpatinásabb az országban, így az angol kultúra részei is, szorosan összefonódva Angliával és az ország sporttörténetével.

 Mindkét csapat jelenleg csak árnyéka a régi énjének. A united az 5. a Premier Leagueben, a Liverpool a 8.. Három pont van közöttük. A csapatokat eléggé sújtják a sérülések, így biztos, hogy nem állhatnak majd fel teljes erőben. A szurkolóik azonban igen. Az Anfield Roadon és az Old Traaffordon is teltház lesz, és pokoli hangulat.

Glory  glory UNITED!!!!!